عمران · دسامبر 26, 2023 0

تحقیق ساختمان سازی 💯

تحقیق ساختمان سازی

 

اجرای طرحهای ساختمانی صدها جزئیات فنی و ساختمانی و روابط پیچیده چند جانبه بین صاحب كار ، كار فرما، مجری طرح ،طراح، مجری ، ناظر، پیمانكار جز سازندگان مصالح و لوازم و فروشندگان آنها ، تولید كنندگان ، فروشندگان و اجاره دهندگان تجهیزات ، نیروی انسانی ، نهادهای مدیریت شهری و ادارات دولتی را شامل می شود

 

تحقیق ساختمان سازی

تحقیق ساختمان سازی

دسته بندی عمران
فرمت فایل doc
حجم فایل 40 کیلو بایت
تعداد صفحات 70
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مقدمه:

در قرون اخیر كه رشد جمعیت در دنیا به طور چشمگیری رو بر ازدیاد نهاد و بشر از لحاظ علمی و فنی مشكلات بسیاری را حل نمود در ساختن مسكن نیز مانند سایرموضوعات تحولات عمده ای به وجود آورد و دیگر ساختن خانه های تك واحدی جوابگوی احتیاجات جوامع شرق نبوده و بهمین علت سیستم خانه سازی به كلی دگرگون شده و استفاده از مصالح مقاوم نیز مانند فولاد و سیمان در ساختمان رایج گردید و در اثر دسترسی به این مصالح و امكانات دیگر گسترش شهرها از حالت افقی به عمودی تبدیل شد و امر آپارتمان سازی در ساختمان های چندین طبقه متداول گردید .

برای احداث ساختمان و ابنیه در مدت كوتاه استفاده از بتن پیش ساخته بسیار حائز اهمیت است تمامی ساختمانهای ائم از ساختمانهای صنعتی پاركینگها ساختمانهای تجاری ، مجتمع های مسكونی ، هتلها ، مدارس ، مراكز تفریحی پلها و انواع سازه های دیگر را می توان با استفاده از بتن پیش ساخته احداث نمود محاسنی كه توسط طرفداران این روش ساخت مطرح می شود قسمتی به پیش ساختگی قسمتی به پیش تنیدگی و قسمتی نیز به بتنی بودن آن مربوط می شود روشهای پیش ساخته فشرده نمودن جدول زمانی اجراء پروژه كاهش مدت زمان ساخت را میسر می سازد.

شرح مختصری از فرایند تولیدی یا خدماتی:

اجرای طرحهای ساختمانی صدها جزئیات فنی و ساختمانی و روابط پیچیده چند جانبه بین صاحب كار ، كار فرما، مجری طرح ،طراح، مجری ، ناظر، پیمانكار جز سازندگان مصالح و لوازم و فروشندگان آنها ، تولید كنندگان ، فروشندگان و اجاره دهندگان تجهیزات ، نیروی انسانی ، نهادهای مدیریت شهری و ادارات دولتی را شامل می شود.

اجرای طرحهای ساختمانی ممكن است به یكی از روشهای زیر انجام می پذیرد:

-امانی :كه صاحب كار یا قائم مقام او (كارفرما یا مجری طرح) راسا عملیات اجرایی را مدیریت می كنند.

-مدیریت اجرا : كه صاحبكار شخصی را از طرف خود مامور اجرایی پروژه می نماید

-پیمانكاران جز : كه در آن صاحبان كار هر قسمت از پروژه را به پیمانكاران خاصی تحویل می دهند

-پیمانكاران كلی : كل پروژه به یك شركت پیمانكاری برای اجرای تحویل داده می شود.

در كلیه روشهای فوق ، فرض بر این است كه در طرح از پیش آماده شده ای برا اجرا وجود دارد . امروزه برای صرفه جویی كردن در زمان روشهای دیگری برای اجرا ی ساختمان ما ابداع و به كار گرفته شده اند كه اجازه می دهند همزمان با تهیه طرح كار اجرا نیز آغاز و پیش برده شود . از جمله این روشها ،روش اجرای سریع و روش طرح و ساخت یا طرح و اجرا را می توان نام برد .

پیمانهای اجرایی اشكال مختلف دارد كه متداولترین آنها به شرح زیر است.

1-پیمانهای سر جمع

2-پیمانهای مبتنی بر فهرست آمارها

3-پیمانهای در صد هزینه

صاحبكار شخصی است حقیقی یا حقوقی كه طرح متعلق به او می باشد.

كار فرما یا مجری طرح شخصی است حقوقی یا حقیقی كه صاحبكار تمام یا بخشی از اختیارات خود را برای اجرا به او سپرده است .

مدیر اجرایی شخصی است حقیقی یا حقوقی كه سازماندهی عملیات اجرائی به عهده او واگذار میگردد .

پیمانكار شخصی است حقیقی یا حقوقی كه انجام خدمات مشخصی را تحت شرایط فنی و مالی معین در مدت زمان معلوم به عهده میگیرد .

الف) موقعیت رشته ساختمان های بتنی یا بررسی جزئیات سازمانی رشته

مزایای ساختمانهای بتنی:

ساختمانهای بتنی به علل زیر مورد توجه مهندسین و شهر سازان قرار گرفته و روز به روز در حال توسعه است .

1-ماده اصل بتن كه شن و ماسه می باشد تقریباً در تمام نقاط كره زمین در حد وفور یافت می شود و روی این اصل امكان ساختن ساختمانهای بتنی را میسر می سازد .

2- ساختمانهای بتنی در مقابل عوامل جوی از ساختمانهای فلزی مقاوم تر بوده و در نتیجه نسبت به ساختمانهای فلزی دارای عمر طولانی تر می باشد .

3- در مقابل آتش سوزی ساختمانهای بتنی نسبت به ساختمانهای فلزی مقاومتر می باشد

4- به علت شكل پذیری بتن كه می تواند به هر شكلی كه قالب آن تهیه می شود ساخته شود .ساختن ستون و پل به اشكال مختلف را میسر میسازد و به همین علت مهندسین معمار به این نوع ساختمانها توجه بیشتری می نماید

آیین نامه :

به علت پیشرفت ساختمانهای بتنی در اغلب كشورها ، آزمایشگاهها و انستیتوهای بتن بطور مداوم مشغول آزمایشات مكرر روی انواع و اقسام سازه های بتنی میباشد كه نتیجه این آزمایشات به صورت نشریه های به نام آئین نامه بتن در دسترس عموم مهندسین قرار می گیرد و در كشور ما هم موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی نشریه هایی در این مورد انتشار داده است كه در نوشته های این بخش اغلب با توجه به آیین نامه مذكور تهیه گردیده.

شناخت از مسائل اولیه كارگاه و تجهیز كارگاه

بطور كلی در هر كارگاه ساختمانی بررسی نكاتی چند قبل از شروع هر گونه عملیات لازم و ضروریست و این بررسی به پیشرفت بعدی كار و در نتیجه پایین آوردن هزینه طرح كمك خواهد كرد .

اصولا بررسی مقدماتی یك كارگاه قبل از هرگونه عملیات اجرائی دارای اهمیت زیادیست . این بررسی را می توان به مراحل مختلف زیر تقسیم كرد

مراحل مختلف ساختن یك ساختمان

1) بازدید زمین :

قبل از شروع هر نوع عملیات ساختمانی باید زمین محل ساختمان بازدید شده و وضعیت و فاصله آن نسبت به خیابانها و جاده ها اطراف مورد بررسی قرار گیرد و همچنین پستی ویلندی زمین با توجه به نقشه ساختمان موردبازدید قرار گرفته در صورتیكه ساختمان بزرگ باشد پستی و بلندی و سایر عوارض زمین می باید بوسیله مهندسین نقشه بردار تعیین گردد و همچنین باید محل چاه های فاضلآب و چاه آبهای قدیمی و مسیر قنات های قدیمی كه ممكن است در هر زمینی موجود باشد تعیین شده و محل آن نسبت به پی سازی مشخص گردد و در صورت لزوم می باید این چاه با بتون و یا شفته پر شود و محل احداث ساختمان نسبت به زمین تعیین شده و نسبت به ریشه كنی ( كندن ریشه های نباتی كه ممكن است در زمین روئیده باشد ) آن محل اقدام شود و خاكهای اضافی به بیرون حمل گردد و بالاخره باید شكل هندسی زمین و زوایای آن كاملا معلوم شده و با نقشه ساختمان مطابقت داده شود .

2) پیاده كردن نقشه

پس از بازدید محل وریشه كنی اولین قدم در ساختن یك ساختمان پیاده كرده نقشه می باشد .منظور از پیاده كردن نقشه یعنی انتقال نقشه ساختمان از روی كاغذ برروی زمین بابعاد اصلی (یك به یك ). بطوریكه محل دقیق پی ها وستونها ودیوارها و زیرزمین ها وعرض پی های روی زمین بخوبی مشخص باشد وهمزمان با ریشه كنی وبازدید محل باید قسمتهای مختلف نقشه ساختمان مخصوصا نقشه پی كنی كاملا موردمطالعه قرار گرفته بطوریكه در هیچ قسمت نقطه ابهامی باقی نماند .وبعد اقدام به پیاده كردن نقشه بشود . باید سعی شود حتما در موقع پیاده كردن نقشه از نقشه پی كنی استفاده گردد . برای پیاده كردن نقشه ساختمان های مهم معمولا از دوربین نقشه برداری استفاده می شود . ولی برای پیاده كردن نقشه ساختمان معمولی و كوچك از متر وریسمان بنائی كه به آن ریسمان كار هم می گویند استفاده می گردد .برای پیاده كردن نقشه با متر وریسمان كار ابتدا باید محل كلی ساختمان را روی زمین مشخص نموده وبعد با كشیدن ریسمان در یكی از امتدادهای تعیین شده وریختن گچ یكی از خطوط اصلی ساختمان راتعیین می نمائیم.

✔️  بهترین کیفیت 💯 از 💯
✔️  پشتیبانی 24 ساعته
✔️  مناسب ترین قیمت

◀️  فروشگاه فایل سیدا

 

دانلود تحقیق ساختمان سازی