تحقیق · دسامبر 26, 2023 0

تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص 💯

تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص

 

تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص ,ترکيبات شيميايي چاي 12 ص, تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص ,ترکيبات,شيميايي,چاي,12,ص,تحقیق,ترکيبات,شيميايي

 

تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص

تحقیق-ترکيبات-شيميايي-چاي-12-صلینک و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 14 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏ترکيبات شيميايي چاي
‏جدول 1-1. ترکيب شيميايي اندام هوايي جديد گياه چاي
‏وزن خشک %
‏تركيب
‏وزن خشک %
‏تركيب
‏5/0
‏تئوفيلين
‏30-25
‏فنل تام
‏5-4
‏اسيدهاي آمينه
‏فلاوانولها
‏6/0-5/0
‏اسيدهاي آلي
‏12-8
‏(-)اپي‏ ‏گالوكاتشين‏ ‏گالات
‏5-4
‏مونوساكاريدها
‏6-3
‏(-)اپي‏ ‏كاتشين‏ ‏گالات
‏22-14
‏پلي‏ ‏ساكاريدها
‏6-3
‏(-)اپي‏ ‏گالوكاتشين
‏7-4
‏سلولز و همي‏ ‏سلولز
‏3-1
‏(-)اپي‏ ‏كاتشين
‏6-5
‏پكتين
‏2-1
‏(+)كاتشين
‏6-5
‏ليگنين
‏4-3
‏(+)گالوكاتشين
‏17-14
‏پروتئين
‏4-3
‏فلاوونولها و گليكوزيدهاي آنها
‏5-3
‏چربي
‏3-2
‏لوكوآنتوسيانين
‏6/0-5/0
‏كلروفيل و پيگمانهاي ديگر
‏4-3
‏اسيدهاي پلي‏ ‏فنلي
‏6-5
‏خاكستر
‏4-3
‏كافئين
‏2/0
‏تئوبرم
‏جدول 1-1 ترکيب شيميايي اندام هوايي جديد Fresh Tea Shoot
‏ را نشان مي‏ ‏دهد(97).نخستين تحقيقات علمي درباره شيمي چاي در سال 1827 انجام شده است که طي آن ‏اودري Oudry
‏ نوعي آلکالوئيد از چاي استخراج کرد. اين ماده تئين ناميده شد. چند سال پيش از اين يعني در سال 1820، ‏رونگه‏ در آلمان از قهوه آلکالوئيدي به دست آورده بود كه آن را تحت عنوان کافئين معرفي کرد. بعدها مشخص گرديد اين دو ماده در واقع يکي هستند و فقط منشاء متفاوتي دارند. کافئين، متيل‏ ‏گزانتيني تلخ مزه با فرمول شميايي C8H10N4O2‏است. مقدار کافئين در قسمتهاي مختلف گياه متفاوت است اما متوسط آن حدود 3 درصد است. چاي علاوه بر کافئين حاوي مقادير اندکي تئوفيلين و تئوبروم است(4). همچنين تحقيقات نشان داده است ميزان کافئين در طول دوره رشد متغير است.‏ ‏سوزوكي‏ و همکاران (1991) نشان دادند مقدار کافئين از شروع رشد در اواخر مارس (ابتداي بهار) تا جولاي (اوايل تابستان) به طور مرتب افزايش مي
‏ ‏يابد و بعد از آن دچار کاهش مي‏ ‏شود(95).‏ ‏ازدمير‏ و همکاران (1993) نيز نشان دادند ميزان کافئين از چين اول تا چين آخر به طور مرتب کاهش مي‏ ‏يابد(74).
‏در بين ترکيبات مختلف چاي، کاتشينها اهميت ويژه‏ ‏اي دارند. کاتشينها زير مجموعه ترکيبات فلاوونوئيدي هستند. فلاوونوئيدها به همراه اسيدهاي فنلي، ليگنانها و ‏استيلبنها stylbene
‏ گروه بزرگي از مواد شيميايي به نام پلي‏ ‏فنلها را به وجود مي‏ ‏آورند. اثر بازدارندگي فلاوونوئيدها در جلوگيري از پراکسايش ليپيدها(82)، به دام اندازي راديکالهاي آزاد(37)، گيرندگي يونهاي آهن(63) و غير فعال کردن آنزيم ليپوکسيژنازگزارش شده است(46،81).
‏کاتشينها بر خلاف ساير فلاوونوئيدها معمولا به شکل غيرگليکوزيدي و يا به شکل استر شده با اسيد گاليک مشاهده مي‏ ‏شوند. امروزه مشخص شده است در گياه چاي هفت نوع کاتشين اصلي و مقادير اندکي از ساير مشتقات کاتشيني وجود دارد. کاتشينهاي اصلي عبارت از الف- کاتشينهاي آزاد: ‏(+)کاتشين،‏ ‏(+)گالوکاتشين (+)GC
‏، ‏(-)اپي کاتشين (-)EC
‏، ‏(-)اپي گالوکاتشين (-) EGC
‏ ‏و‏ ‏ب- انواع استري شده يا کاتشينهاي گالوئيل‏: (-)اپي کاتشين‏ ‏گالات (-)ECG
‏، (-)اپي گالوکاتشين گالات (-)EGCG
‏ ‏و‏ (-)گالوکاتشين گالات (-)GCG
‏ ‏مي باشند(شکل 1-1) (38).
‏زاپرومتوف‏ بيوسنتز كاتشيتها را مورد بررسي قرار داده است(128). حلقه A‏ از مسير اسيد استيك ‏–‏ اسيد مالونيك و حلقه B‏‌‏ از مسير اسيد شيكميك ‏–‏ اسيد سيناميك توليد مي‏ ‏شود. توليد كاتشينها در گياه چاي با افزايش مواجهه گياه با نور افزايش مي‏ ‏يابد. اين پديده ناشي از فعاليت آنزيم ‏فنيل‏ ‏آلانين‏ ‏آمونيا‏ ‏لياز
‏ است كه در صورت پوشاندن گياه، فعاليت آن بسرعت افت پيدا مي‏ ‏كند. توليد كاتشين در گياه با افزايش دما نيز افزايش مي‏ ‏يابد. پس از توليد، كاتشينها در واكوئل سلول ذخيره و بشدت از هرگونه متابوليسم يا تجزيه‏ ‏اي محافظت مي‏ ‏شوند(38).
‏شکل از کتاب
‏شکل 1-1. کاتشينهاي اصلي موجود در گياه چاي
‏ميزان كاتشين و كافئين قسمتهاي مختلف گياه در جدول 1-2 آورده شده است. مشاهده مي‏ ‏شود ميزان ترکيبات اصلي در چاي در قسمتهاي مختلف گياه يکنواخت نيست(4). ‏احمد‏ ‏و ‏موراليدهاران‏ ‏(1998) نيز نشان دادند ميزان کافئين و کاتشين برگ چاي که نقش ويژه‏ ‏اي در کيفيت چاي دارند، از بخشهاي فوقاني گياه به سمت پايين کاهش پيدا مي‏ ‏کند(6).‏ يو‏ ‏لي‏ ‏لين‏ ‏و همكاران ميزان پلي‏ ‏فنل در اجزاء مختلف گياه چاي را به کمک HPLC‏ بررسي کردند. مشاهده شد برگ جديد 7/2 ‏برابر بيشتر از برگ قديمي پلي‏ ‏فنل دارد. همچنين مقدار پلي‏ ‏فنلها در تابستان 4/1 برابر بهار بوده است(53).
‏ جدول 1-2. درصد کاتشين و کافئين در قسمتهاي مختلف گياه چاي بر اساس وزن خشک (4)
‏قسمت گياه
‏کاتشين
‏کافئين
‏جوانه
‏5/26%
‏7/4%
‏برگ اول
‏9/25%
‏2/7%
‏برگ دوم
‏7/20%
‏5/3%
‏برگ سوم
‏1/17%
‏9/2%
‏ساقه قسمت بالا
‏1/11%
‏5/2%
‏ساقه قسمت پايين
‏0/5%
‏4/1%
‏-‏ ‏خواص آنتي اکسيداني ‏تركيبات ‏چاي
‏قدرت آنتي‏ ‏اکسيداني ترکيبات چاي با روشهاي مختلفي به اثبات رسيده است. ‏رابينسون‏ و همکاران (1997) با روش نورتابي شيميايي(84) و ‏كوماموتو و سوندا‏ (1998) با سيستم الکترود اکسيژن اين امر را نشان دادند(51). همچنين ‏رايس- اوانس‏ (1999) با استفاده از روش تعيين ظرفيت آنتي‏ ‏اکسيداني بر اساس اکي‏ ‏والان ترولوکس، خواص چشمگير آنتي‏ ‏اکسيداني عصاره چاي و فلاوونوئيدهاي چاي را نشان داد(83). مطالعات پزشکي و آزمايشگاهي ‏حاكي از آن است‏ که کاتشينهاي چاي سبز، ارزان، غير سمي و ضد سرطان بوده، خاصيت آنتي‏ ‏اکسيداني دارند(115). کاتشينهاي چاي و بخصوص اپي گالوکاتشين گالات و اپي گالوکاتشين، آثار ممانعت‏ ‏کنندگي بالايي در مقابل اکسايش ليپوپروتئين کم‏ ‏چگال Low Dencity Lipoprotein
‏ از خود نشان داده‏ ‏اند(62).
‏همان طور که پيشتر گفته شد کاتشينها از اجزاء اصلي ترکيب شيميايي چاي هستند که تا 35 درصد ماده خشک برگ چاي را تشکيل مي‏ ‏دهند. کاتشينها زير مجموعه فلاوونوئيده‏ا‏، از دسته فلاوان‏ ‏3 ‏–‏ اُل‏ ‏ها هستند. شکل 1-4 اسکلت ساختماني کاتشين را نشان مي‏ ‏دهد.
‏شکل 1-4. اسکلت ساختماني کاتشينها

 

 فایل

✔️  بهترین کیفیت 💯 از 💯
✔️  پشتیبانی 24 ساعته
✔️  مناسب ترین قیمت

◀️  فروشگاه فایل سیدا

 

دانلود تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص