تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص
تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص ,ترکيبات شيميايي چاي 12 ص, تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص ,ترکيبات,شيميايي,چاي,12,ص,تحقیق,ترکيبات,شيميايي
تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص
لینک و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 14 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
ترکيبات شيميايي چاي
جدول 1-1. ترکيب شيميايي اندام هوايي جديد گياه چاي
وزن خشک %
تركيب
وزن خشک %
تركيب
5/0
تئوفيلين
30-25
فنل تام
5-4
اسيدهاي آمينه
فلاوانولها
6/0-5/0
اسيدهاي آلي
12-8
(-)اپي گالوكاتشين گالات
5-4
مونوساكاريدها
6-3
(-)اپي كاتشين گالات
22-14
پلي ساكاريدها
6-3
(-)اپي گالوكاتشين
7-4
سلولز و همي سلولز
3-1
(-)اپي كاتشين
6-5
پكتين
2-1
(+)كاتشين
6-5
ليگنين
4-3
(+)گالوكاتشين
17-14
پروتئين
4-3
فلاوونولها و گليكوزيدهاي آنها
5-3
چربي
3-2
لوكوآنتوسيانين
6/0-5/0
كلروفيل و پيگمانهاي ديگر
4-3
اسيدهاي پلي فنلي
6-5
خاكستر
4-3
كافئين
2/0
تئوبرم
جدول 1-1 ترکيب شيميايي اندام هوايي جديد Fresh Tea Shoot
را نشان مي دهد(97).نخستين تحقيقات علمي درباره شيمي چاي در سال 1827 انجام شده است که طي آن اودري Oudry
نوعي آلکالوئيد از چاي استخراج کرد. اين ماده تئين ناميده شد. چند سال پيش از اين يعني در سال 1820، رونگه در آلمان از قهوه آلکالوئيدي به دست آورده بود كه آن را تحت عنوان کافئين معرفي کرد. بعدها مشخص گرديد اين دو ماده در واقع يکي هستند و فقط منشاء متفاوتي دارند. کافئين، متيل گزانتيني تلخ مزه با فرمول شميايي C8H10N4O2است. مقدار کافئين در قسمتهاي مختلف گياه متفاوت است اما متوسط آن حدود 3 درصد است. چاي علاوه بر کافئين حاوي مقادير اندکي تئوفيلين و تئوبروم است(4). همچنين تحقيقات نشان داده است ميزان کافئين در طول دوره رشد متغير است. سوزوكي و همکاران (1991) نشان دادند مقدار کافئين از شروع رشد در اواخر مارس (ابتداي بهار) تا جولاي (اوايل تابستان) به طور مرتب افزايش مي
يابد و بعد از آن دچار کاهش مي شود(95). ازدمير و همکاران (1993) نيز نشان دادند ميزان کافئين از چين اول تا چين آخر به طور مرتب کاهش مي يابد(74).
در بين ترکيبات مختلف چاي، کاتشينها اهميت ويژه اي دارند. کاتشينها زير مجموعه ترکيبات فلاوونوئيدي هستند. فلاوونوئيدها به همراه اسيدهاي فنلي، ليگنانها و استيلبنها stylbene
گروه بزرگي از مواد شيميايي به نام پلي فنلها را به وجود مي آورند. اثر بازدارندگي فلاوونوئيدها در جلوگيري از پراکسايش ليپيدها(82)، به دام اندازي راديکالهاي آزاد(37)، گيرندگي يونهاي آهن(63) و غير فعال کردن آنزيم ليپوکسيژنازگزارش شده است(46،81).
کاتشينها بر خلاف ساير فلاوونوئيدها معمولا به شکل غيرگليکوزيدي و يا به شکل استر شده با اسيد گاليک مشاهده مي شوند. امروزه مشخص شده است در گياه چاي هفت نوع کاتشين اصلي و مقادير اندکي از ساير مشتقات کاتشيني وجود دارد. کاتشينهاي اصلي عبارت از الف- کاتشينهاي آزاد: (+)کاتشين، (+)گالوکاتشين (+)GC
، (-)اپي کاتشين (-)EC
، (-)اپي گالوکاتشين (-) EGC
و ب- انواع استري شده يا کاتشينهاي گالوئيل: (-)اپي کاتشين گالات (-)ECG
، (-)اپي گالوکاتشين گالات (-)EGCG
و (-)گالوکاتشين گالات (-)GCG
مي باشند(شکل 1-1) (38).
زاپرومتوف بيوسنتز كاتشيتها را مورد بررسي قرار داده است(128). حلقه A از مسير اسيد استيك – اسيد مالونيك و حلقه B از مسير اسيد شيكميك – اسيد سيناميك توليد مي شود. توليد كاتشينها در گياه چاي با افزايش مواجهه گياه با نور افزايش مي يابد. اين پديده ناشي از فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيا لياز
است كه در صورت پوشاندن گياه، فعاليت آن بسرعت افت پيدا مي كند. توليد كاتشين در گياه با افزايش دما نيز افزايش مي يابد. پس از توليد، كاتشينها در واكوئل سلول ذخيره و بشدت از هرگونه متابوليسم يا تجزيه اي محافظت مي شوند(38).
شکل از کتاب
شکل 1-1. کاتشينهاي اصلي موجود در گياه چاي
ميزان كاتشين و كافئين قسمتهاي مختلف گياه در جدول 1-2 آورده شده است. مشاهده مي شود ميزان ترکيبات اصلي در چاي در قسمتهاي مختلف گياه يکنواخت نيست(4). احمد و موراليدهاران (1998) نيز نشان دادند ميزان کافئين و کاتشين برگ چاي که نقش ويژه اي در کيفيت چاي دارند، از بخشهاي فوقاني گياه به سمت پايين کاهش پيدا مي کند(6). يو لي لين و همكاران ميزان پلي فنل در اجزاء مختلف گياه چاي را به کمک HPLC بررسي کردند. مشاهده شد برگ جديد 7/2 برابر بيشتر از برگ قديمي پلي فنل دارد. همچنين مقدار پلي فنلها در تابستان 4/1 برابر بهار بوده است(53).
جدول 1-2. درصد کاتشين و کافئين در قسمتهاي مختلف گياه چاي بر اساس وزن خشک (4)
قسمت گياه
کاتشين
کافئين
جوانه
5/26%
7/4%
برگ اول
9/25%
2/7%
برگ دوم
7/20%
5/3%
برگ سوم
1/17%
9/2%
ساقه قسمت بالا
1/11%
5/2%
ساقه قسمت پايين
0/5%
4/1%
- خواص آنتي اکسيداني تركيبات چاي
قدرت آنتي اکسيداني ترکيبات چاي با روشهاي مختلفي به اثبات رسيده است. رابينسون و همکاران (1997) با روش نورتابي شيميايي(84) و كوماموتو و سوندا (1998) با سيستم الکترود اکسيژن اين امر را نشان دادند(51). همچنين رايس- اوانس (1999) با استفاده از روش تعيين ظرفيت آنتي اکسيداني بر اساس اکي والان ترولوکس، خواص چشمگير آنتي اکسيداني عصاره چاي و فلاوونوئيدهاي چاي را نشان داد(83). مطالعات پزشکي و آزمايشگاهي حاكي از آن است که کاتشينهاي چاي سبز، ارزان، غير سمي و ضد سرطان بوده، خاصيت آنتي اکسيداني دارند(115). کاتشينهاي چاي و بخصوص اپي گالوکاتشين گالات و اپي گالوکاتشين، آثار ممانعت کنندگي بالايي در مقابل اکسايش ليپوپروتئين کم چگال Low Dencity Lipoprotein
از خود نشان داده اند(62).
همان طور که پيشتر گفته شد کاتشينها از اجزاء اصلي ترکيب شيميايي چاي هستند که تا 35 درصد ماده خشک برگ چاي را تشکيل مي دهند. کاتشينها زير مجموعه فلاوونوئيدها، از دسته فلاوان 3 – اُل ها هستند. شکل 1-4 اسکلت ساختماني کاتشين را نشان مي دهد.
شکل 1-4. اسکلت ساختماني کاتشينها
✔️ بهترین کیفیت 💯 از 💯
✔️ پشتیبانی 24 ساعته
✔️ مناسب ترین قیمت